Президент Украины посетил "Контейнерный терминал Одесса"

Президент Украины посетил
16 июля 2019 | 04:20 | 0

Президент Украины Владимир Зеленский и члены его команды посетили "Контейнерный Терминал Одесса" (ДП "КТО") во время недавнего визита в Одесский порт.

 

Глава государства отметил, что действительно видит серьезный результат мощных инвестиций со стороны немецкого инвестора и пообещал разобраться с проблемным вопросом незавершенного строительства защитного волнолома Администрацией морских портов Украины.

 

В свою очередь, Генеральный директор ДП "КТО" Анастас Коккин доложил президенту о ходе реализации инвестиционного проекта расширения контейнерного терминала на Карантинном молу Одесского порта: 

 

"Шановний пане Президенте! Шановні колеги та гості! Ми маємо честь та раді привітати Вас на "Контейнерному терміналі Одесса", який є найбільшим і сучаснішим контейнерним терміналом в Україні та вже багато років незмінним лідером контейнерного ринку України.

 

Материнська компанія нашого терміналу – ХАЛА (HHLA AG), порт Гамбург, Німеччина, за вісімнадцять років успішної роботи на ринку України інвестувала більше 150 млн. євро в будування та розвиток цього терміналу і на цей час продовжує інвестування ще щонайменше 20 млн. євро з метою розширення його потужностей. Так, на користь економіки України, за рахунок потужних іноземних інвестицій збудована вся ця територія, закуплена та працює ця сучасна перевантажувальна техніка, що Ви можете бачити на власні очі.

 

За останні десять років роботи "Контейнерний Термінал Одесса" забезпечив надходження податків та зборів до бюджету України на загальну суму більше 1,5 мільярдів гривень.

 

У своїй діяльності "Контейнерний Термінал Одесса", як дочірня компанія провідного європейського транспортного холдингу, суворо дотримується принципів комплаєнс, прозорості ведення бізнесу, додержання високих екологічних та соціальних стандартів. Ми створюємо престижні робочі міста для українців на стабільний основі.

 

Проект розвитку контейнерного терміналу на Карантинному молі Одеського порту має своєю метою досягнення пропускної спроможності терміналу у 1,2 мільйони контейнерів на рік для обслуговування міжнародних вантажопотоків та є дуже важливим для функціонування та розвитку морської і транспортної галузі України, а також є однією з передумов розвитку Україною міжнародної торгівлі.

 

Цей проект реалізується "Контейнерним Терміналом Одесса" спільно з нашими партнерами – державою Україна, що представлена Адміністрацією морських портів України, яка відповідає за фінансування та будівництво гідротехнічних споруд, а саме причальної стінки та захисного хвилелому.

 

Ми дуже розраховуємо на нову владу та її підтримку іноземних інвесторів і сподіваємося на скоріше вирішення проблемного питання щодо завершення будівництва захисного хвилелому, а також суттєвого покращення інвестиційного клімату в Україні та здолання бюрократичних бар’єрів.

 

Зі свого боку, ми запевняємо Вас у наших намірах та зусиллях продовжувати інвестування в економіку України та вносити важливий вклад до розвитку морської і транспортної галузі України на її шляху до Європейського союзу. Щиро бажаємо Вам удачі та успіхів!"

Всего 0 комментариев

Архив