Часть активистов одесского Евромайдана просит удостоить звания Героев Украины двух погибших 2 мая

Часть активистов одесского Евромайдана просит удостоить звания Героев Украины двух погибших 2 мая
21 апреля 2015 | 11:40 | 0

Часть активистов одесского Евромайдана намерена попросить президента Украины Петра Порошенко удостоить звания Героев Украины (посмертно) проукраинских активистов Игоря Иванова и Андрея Бирюкова, которые погибли в Одессе 2 мая 2014 года.

 

Для этого они начали акцию по сбору подписей под обращением на имя президента Украины.

 

Отметим, где именно активисты собирают подписи – неизвестно. В группах Евромайдана и Автомайдана в социальных сетях данной информации нет.

 

Напомним, что в ходе трагических событий, произошедших в Одессе 2 мая, погибли 48 человек.

 


В частности, в тексте обращения говорится:.

 

"2 травня 2014 року в Одесі сталася спроба проросійских сил влаштувати замах на цілосність країни шляхом нападу і побиття величезної кількості проукраїнських активістів. Патріотично налагоджені громадяни стали на захист батьківщини, розуміючи що сутичка буде жорстокою і показали зразок сміливості та самовіддачи.

 

У цьому бою героїчно загинули справжні патріоти і мужні сини України – Андрій Бірюков та Іван Іванов, показавши усім нам приклад мужності та героїзму. Того дня вони вийшли на захист міста від озброєних сепаратистів лише з хоробрим духом і любов’ю до батьківщини та українського народу у своїх сердцях. (...) У зв’язку з тим, що з часу події вже пройшов майже рік, але на офіційному рівні їх ще не визнали героями, прохання: За громадську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання терріторіальної цілосності рідної країни, самовіданне служіння українському народу, виявлені під час захисту Одеси від захоплення рашистами, присвоїти їм звання героїв України"


По материалам "Взгляд из Одессы"
Всего 0 комментариев

Архив